7 Nisan 2010 Çarşamba

Cikolataya batirilmis cilekler ve Kurabiye



Yeliz oglunun ilk dogumgunu icin kurabiye tarifi arastiriyordu.
Gecenlerde bir tarif bulmus.Bu tarif bircok okuyucudan yuksek oylama almis.
Yani bu sefer Yelizin Mutfagi bu tarif , Filizin Mutfagi degil ama benim sayfamda yayinlamak istemis.Sabah blogunu okumadan once bana gonderdigi maili gordum.
Klasik bir tarif .Amerikada Sugar Cookie olarak geciyor.Bu kurabiyeler ile birlikte benim tarifimi daha once yayinladigim browniePops lari yapacakmis



Kurabiye kalibi ile kesip , susleyip boyamak isteyenler icin harika bir tarif oldugunu soyledi.Zaten yiyen herkesden tam puan almis .


Sugar Cookie- Malzemeler ve Yapilisi

340 g yumusamis yag

400 g (2bardak kadar) toz seker
4 yumurta
1tatli kasiyi vanilya ekstrasi
625 g (5bardak kadar) un
2 tatli kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz(yanlislikla 6 yazmisiz , sagolsun Serpil uyardi) :)


Genis bir kabin icerisinde yag ve sekeri yumusak krema kivamini alana kadar karistirin.Daha sonra icine yumurta ve vanilya ekstrasini ekleyerek iyice cirpin.

Cirptikdan sonra icerisine kabartma tozu , un ve tuzu ekleyerek bi guzel karistirin.

Hazirladiginiz hamurun uzerini kapatarak en az 1 saat dinlenmeye birakin.Hatta geceden hazirlayip dinlenmeye birakmaniz daha iyi olur.

Firini 200C isitin.Onceden isinmis olmasi onemli.

Daha sonra hamuru acarak , kurabiye kaliplari ile sekil verdikten sonra ,tepsiye yagsiz firin kagidinin uzerine dizerek , onceden isinmis olan 200C firina koyun.

6-8 dakika arasi pisirin.Biliyorum bu sure kisa gibi geliyor ama fazla tuttugunuz taktirde alti kizarip , kati olabiliyormus.Yani sekiz dakikayi gecirmezseniz iyi olur ( zaten pistimi diye kontrol edebilirsiniz )

Suslemek,boyamak icin tam anlamiyla sogumasi gerekiyor.


Kurabiyenin yanindaki cilekler hepinizin bildigi gibi benmari usulu eritilen cikolataya batiriliyor ama ben bu islemle ilgili birak nokta eklemek istiyorum

Cileklerin birkac saat onceden yikanmasi lazim cunku tamamiyle kuru olmasi gerekiyor

Zarar gormemis ,ezilmemisz ve iri cilekleri secerseniz daha basarli sonuc alirsiniz

Beyaz cikolata ile kaplamak bitter cikolataya gore daha zor , aklinizda bulunsun.Ben hep bitter ile yaparim ama Yeliz beyaz cikolata daha cok seviyor

Cileklerin sapini cikolataya batirma ve donma islemi olana kadar koparmazsaniz sizin icin cok daha kolay olur

Yaz geldi nihayet.Artik daha neseli daha renkli tarifler veriyor olucaz.

Simdi yine dusuyorum yollara bu arada beni unutmayin sakin :) Gulucuk koymayi ogrendim ve elim alisti ya artik bol gulucuklu yayinlarim tariflerimi insallah

Cok sukur oglum iyilesti.Torunumu cok ozledim ve gelmesini istiyorum artik cokaz kaldi


Hepinize harika bir yaz gecirmenizi diliyorum.Saglikli,mutlu , huzurlu ve bol neseli
Beni unutmayin sakin


Afiyet olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder