7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA
















Malzemeler
6 tane yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arasına
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kasesi çilek
üzeri için
1 poşet çilekli kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
gıda boyası
ayrıca
80 gr bitter çikolata
hindistan cevizi
çilek
Yapılışı
6 yumurtayı kırıp toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp orta hararetli ateşte pişirin. Pişen keki ikiye bölün. Arasına kremşantiyi sürüp çilekleri dizin. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Gıda boyasıyla renklendirilmiş çilekli kremşantiyle pastayı sıvayın. Kenarlarına şırıngayla süs yapın. Çikolatayı benmari usulü eritip küçük silikon kalıplara fırça yardımıyla sürüp hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Silikon kalıplardan çikolatayı çıkarın. İçerisine çilekleri doldurun. Pastanın üzerine yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder