- 1 AD HİNDİ GÖĞÜS ETİ (TAVUK GÖĞÜS ETİDE KULLANABİLİRSİNİZ)
- 1 AD ORTA BOY HAVUÇ
- BİR AVUÇ BADEM
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
ETİN MARİNESİ İÇİN
- 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
- 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
- YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
- 1 DİŞ SARIMSAK (DOĞRANMIŞ)
- ÇOK AZ SÜT
- TUZ
PATATES ÇANAĞI İÇİN
- 2 AD ORTA BOY PATATES
- 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR UN
- AZ SIVI YAĞ
- TUZ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE MARİNE MALZEMELERİMİZİ KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN İÇİNE ETİMİZİ KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. MARİNE ETTİĞİMİZ ETİMİZİ STREÇ FİLME SARIP BUZLUĞUMUZA ATIYORUZ. 2 SAAT KADAR DONDUKTAN SONRA ETİMİZİ İNCE DİLİMLİYORUZ. TAVAMIZA İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ HAVUÇLARIMIZI, ETLERİMİZİ VE TEREYAĞIMIZI ALIYORUZ. BADEMLERİMİZİDE İLAVE EDİP KAVURUYORUZ.
ÖTE YANDA PATATESLERİMİZİ KİBRİT ÇÖPÜ ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ. AZ YAĞA VE UNA BULAYIP FRİTÖZÜMÜZÜN TEL KAFESİNE YERLEŞTİRİYORUZ. ORTASINA ÇUKUR OLMASI İÇİN ISIYA DAYANIKLI BİR KAB KOYUYORUZ. KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTIYORUZ. SERVİS TABAĞIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETİMİZİ KOYUP ARZUYA GÖRE KETÇAP+MAYONEZLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: FRİTÖZ TELİNİZ YOKSA, UYGUN BOYUTLARDA TEL SÜZGEÇTE KULLANABİLİRSİNİZ.
MANTARINIZ VARSA ETİNİZİ KAVURURKEN MANTARDA EKLEYEBİLİRSİNİZ. EMİNİM ÇOK YAKIŞACAKTIR...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder