8 Nisan 2010 Perşembe

DIZMANA

MALZEMELER
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
  • 4 SU BARDAĞI ILIK SU
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • SIVI YAĞ
  • 1 KG KADAR YOĞURT
  • 2 YUMURTA

YAPILIŞI

YAŞMAYA, SU, TUZ VE UNLA KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YOĞURUYORUZ. MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. SICAK ODADA 1 SAATTE MAYALANIYOR HAMUR. MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP ARAKLIKSIZ YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ. DAHA SONRA TOPLARIN ÜSTÜNE 3 PARMAĞIMIZLA BASTIRIYORUZ. SIVI YAĞ GEZDİRİP MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. YARIM SAAT KADAR MAYALANINCA ÜZERİNE YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPIP DÖKÜYORUZ. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder