- 1 KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
- 4 SU BARDAĞI ILIK SU
- TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
- SIVI YAĞ
- 1 KG KADAR YOĞURT
- 2 YUMURTA
YAPILIŞI
YAŞMAYA, SU, TUZ VE UNLA KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YOĞURUYORUZ. MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. SICAK ODADA 1 SAATTE MAYALANIYOR HAMUR. MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP ARAKLIKSIZ YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ. DAHA SONRA TOPLARIN ÜSTÜNE 3 PARMAĞIMIZLA BASTIRIYORUZ. SIVI YAĞ GEZDİRİP MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. YARIM SAAT KADAR MAYALANINCA ÜZERİNE YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPIP DÖKÜYORUZ. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder