8 Nisan 2010 Perşembe

DOLMA TURSU





Dolma tursuyu 1,5 ay once hazirladim tarifi sizlerle paylasiyorum
Ben goz karari hazirliyorum aslinda size olcu vermeye calisicam :)
Sirke ve tuzu damak tadina gore ayarlanirsa istenildigi kadar sebze ile hazirlamak cok kolay.

MALZEMELER
2 Kilo kirmizi biber
2 kilo salatalik
2 kilo yesil domates
2 kilo havuc
4 bas sarmisak
1 demet maydanoz ,1 demet kereviz sapi
1 buyuk lahana
1 kilo sivri biber
1 kilo sirke ,1 paket kalin tuz
5 kilo dolma biberi
HAZIRLANISI
Lahana haric butun sebzeler kup seklinde dogranir ve buyuk bir kabin icine konur.
Lahana ince ince kiyilir ve digerlerine ilave ilave edilir.
Uzerine sirke ve tuz konur
Tuzu kendiniz ayarlamalisin cok fazla olmamali dikkat ediniz :)
Butun malzemeler iyice yogurulur ve oldurulur
Yarim saat bekletilir.
Tadi -tuzu,sirkesi kontrol edilir
Az gelirse damak tadina gore ilave edilebilir.
Temizlenmis dolma biberlerin icine karisim doldurulur ve kavanoza dizilir.
Uzerine su ilave edilirek tekrar sirkesi ve tuzu kontrol edilir kapagi kapatilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder