7 Nisan 2010 Çarşamba

DONDURMALI İRMİK HELVASI
















Malzemeler
1 su bardağı irmik
50 gr tereyağ
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
5-6 top vişneli dondurma
Yapılışı
Tereyağını eritip irmiği kavurun. Toz şeker ve sütü karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. İrmik pembeleşmeye başlayınca sütlü şekeri üzerine dökün. Tamamen sütünü çekinceye kadar pişirin. Helvayı demlendirip soğumasını bekleyin. Soğuyan helvayı büyükçe bir kaseye dökün. Kaşık yardımıyla içini oyun. Boşalan içe vişneli dondurmayı yerleştirin. Kalan irmik helvasıyla dondurmanın üzerini kapatın. Sıkıca bastırın. Ters çevirip bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder