8 Nisan 2010 Perşembe
DÜDÜKLÜ TENCERE PİLAVI
Uzun süredir duyuyordum düdüklü tencere pilavı diye merak etmiştim acaba nasıl olyor diye. Tarifi sevgili yeturun boğunda buldum ve bi deneyeyim dedim. Ve gerçekten de çok lezzetli ve kesinlikle süper kıvamında oldu. Artık pilavlarımı sadece düdüklüde yapıyorum hem daha lezzetli hem de daha tutumlu oluyor hemen siz de deneyin;)
MALZEMELER:
1 S u bardağı pirinç
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı sirke
Bir tane et ya da tavuk bulyon
Tuz, bir kesme şeker
YAPİLIŞI:
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım. Sonra en az 15 dakika sıcak suda bekletelim. Sonra çok hırpalamadan soğuk sudan geçirip suyunu süzdürelim. Düdüklümüze yağımızı koyalım. Eğer şehriyeli yapıcaksak şehriyeleri kavuralım. Sonra suyunu, sirkesini, şekerini ve bulyonu atıp eritelim bunlar kaynayınca pirinçlerinide koyup düdüklünün kapağını kapatalım. Düdüğü dik olsun. Fışlama sesini duyunca düdüğünü indirip ocağınızın en küçüğünde en kısık ayarına alın ve sadece beş dakika pişirin. 15-20 dakika sonra pilavınızı açabilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder