8 Nisan 2010 Perşembe

ELMALI POĞACA (KURABİYE)

Bayılırım elmayla yapılan her tür pastaya hele hele elmalı kurabiye mis gibi tarcın kokusuyla ayrı bir yeri vardır gönlümde:)) aslında sigara böreği gibi sarılarak yapılır ama poğaca şekli vermek benim çok daha kolayıma geliyor tembelim evet:))birde ben yoğurt yerine süt koymayı daha çok tercih ediyorum daha kıyır kıyır oluyor sütle denemediysenizz mutlaka deneyin derim herkese sevgilerr.........

MALZEMELER:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un,
3-4 adet elma,tarcın
üzerine pudra şekeri
YAPILIŞI:Elmalar soyulup rendelenir.1 çay bardağı şeker ile pişirilir.Tarcın ilave edilir.soğumaya bırakılır.Hamur malzemeleri karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Ceviz iriliğinde beziler alınıp avuç içerisinde açılır. Ortasına hazırlanan içten konup poğaca gibi kapatılır.
180 derecede pişirilir. Soğuyan kurabiyemiz pudra şekerine bulanıp servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder