- 1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
- 1 TAZE SOĞAN
- 1 ÇAY BARDAĞI TANE BEZELYE
- 3 AD AYIKLANMIŞ ENGİNAR (PAZARLARDA SUYUN İÇİNDE SATILANLARDAN)
- 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- TUZ
- 1,5 SU BARD SICAK SU
- ÇEYREK DEMET DEREOTU
- ÇEYREK DEMET MAYDONOZ
YAPILIŞI
PİLAV TENCERİMİZE YAĞLARI VE DOĞRADIĞIMIZ TAZE SOĞANLARI ALIYORUZ. SOĞANLARI BİR İKİ ÇEVİRİP KAVURUNCA, BEZELYELERİ KOYUYORUZ. ONLARIDA AYNI ŞEKİLDE ÇEVRİYORUZ. ARDINDAN KÜP DOĞRADIMIZ ENGİNARLARIMIZI KOYUYORUZ. ONUDA AYNI ŞEKİLDE BİR İKİ ÇEVİRİYORUZ. ARDINDAN PİRİNCİMİZİ EKLEYİP KAVURUYORUZ. TUZUNU VE SICAK SUYU KOYDUKTAN SONRA KAPAĞI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. SUYUNU ÇEKİP PİŞEN PİLAVIMIZI DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ. DEMLENEN PİLAVIMIZA İNCE KIYDIĞIMIZ MAYDONOZ VE DEREOTLARINI EKLEYİP KARIŞTIRIP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: PİLAVINIZA HAŞLANMIŞ BEZELYE KULLANIYOSANIZ BEZELYEYİ EN SON SUYUNU KOYMADAN KOYUN. KAVURMAYIN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder