8 Nisan 2010 Perşembe
ETİMEKLİ ŞAKŞUKA
Gerek kahvaltılık, gerek salata olarak hatta ara yemek olarak bile sunabileceğimiz harika bir seçenek. Her yaptığımda artı puan aldı:)) Ben daha çok kahvaltı alternatifi olarak yaptım. Her sofraya ve her öğüne yakışıyor ve tekrarı isteniyor:)
MALZEMELER:
1 Paket etimek
5-6 Tane patlıcan
5-6 Tane kabak
1 Büyük kase süzme yoğurt
2-3 Diş sarmısak
5-6 Tane iri domates
2-3 Çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 Çorba kaşığı zeytin yağ
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tuz
YAPILIŞI:
Etimekleri borcama ya da uygun bir kaba dizelim. Domatezleri rendeleyelim ve içine sirkesini, tuzunu ve zeytin yağını koyup bir taşım kaynatalım. Diğer yandan patlıcan ve kabağı yıkayalım ve soyalım. Küp küp doğrayıp kızartalım. Domates sosu sıcakkeb etimeklerin üzerine gezdirelim etimekler yumuşasın. Ardından üzerine kızarttığımız patıcan ve kabağı yayalım. En son üzerine de sarmısaklı yoğurt dökelim ve istediğimiz gibi süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun sağlıkla kalın.:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder