Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
sosu için
1 su bardağı domates püresi
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
İnce bulguru bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Bulguru bir tepsiye alın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Gerekirse biraz daha un ilavesinde bulunun. Köftelerden fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayın. İşaret parmağınızla ortasına çukurlar açın. Diğer malzemeyede aynı işlemi uygulayın. Köfteleri kaynar tuzlu suda 10-15 dakika pişirin. Delikli süzgeçle servis tabağına alın. Sosu için sıvıyağı kızdırın. İçerisine ince kıyılmış sarımsakları atın. Sarmısakların hafif rengi dönünce domates sosunu ve tuzunu katın. Bir iki taşım kaynatın. Fellah köftelerin üzerine sıcak sosu döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder