ASLINDA BEN PEK GÜVEÇÇİ DEĞİLİMDİR. YAPARIM AMA SIK DEĞİL. BU GÜVEÇTE İFTARA YEMEK DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA GELDİ... BEĞENİYLE YENEN BİR YEMEK OLDU... AŞAĞIDAKİ MALZEMELERLE 4 AD GÜVEÇ ELDE ETTİM. SİZ MALZEMELERİ KİŞİ SAYINIZA GÖRE KATLAYABİLİRSİNİZ.
MALZEMELER
- YARIM KG MANTAR
- 1 AD TAVUĞUN GÖĞÜS ETİ
- 2 AD BİBER
- 2 AD BÜYÜK BOY DOMATES
- 6 AD KÜÇÜK ARPACIK SOĞAN
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN YADA TEREYAĞ
YAPILIŞI
MANTARLARI TEMİZLEYİP DOĞRAYIP YIKIYORUZ. TENCEREYE ALIYORUZ. MANTARLAR SUYUNU SALINCA 2 DK KADAR TUTUP SALDIĞI SİYAH SUYU SÜZÜYORUZ. ÜZERİNE KÜP DOĞRADIĞIMIZ TAVUK ETLERİNİ KOYUP KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. TAVUK ETLERİDE SUYUNU SALIP ÇEKİNCE YAĞINI VE BİBERİNİ KOYUYORUZ. KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. 5 DK KADAR KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNİ DÜZELTİP, ARPACIK SOĞANLARI VE SOYUP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ ÜZERİNE YAYIYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI KOYUYORUZ. SU KOYMADAN KAPAĞI KAPALI BİR ŞEKİLDE 5 DK KADAR PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. DAHA SONRA MALZEMELERLE AYNI HİZADA SUYUNU KOYUP YARIM SAAT 45 DK KADAR KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. KÜÇÜK GÜVEÇ KAPLARINI ALIYORUZ. YEMEĞİMİZİ KAPLARA PAYLAŞTIRIP ÜZERLERİNE YEMEĞİN SUYUNDANDA DÖKEREK 200 C FIRINA VERİYORUZ. YAKLAŞIK YARIM SAAT FIRINDA PİŞİRİYORUZ. BU ESNADA SUYU BİTEN GÜVEÇLERE TENCEREDE KALAN YEMEK SUYUNU İLAVE EDİYORUZ. SONRA ÜZERLERİNE KAŞAR RENDESİ KOYUYORUZ. KAŞARLAR ERİYİNCE YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN...
AMAN HEMEN YEMEĞİN ÇOK SICAK:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder