Tarifini kibelesofrası ından aldım. Şimdiye kadar yaptığım ve yediğim en güzel keklerden biri.
Yapılışı:
Un, nişasta, dövülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ayrı bir kapta karıştırılır. Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır . Su ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım eklenir, iyice karıştırılır. Yağlanmış ve fındık tozu serpilmiş kek kalıbına dökülür, üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta ( mısır , buğday farketmez)
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağından az çok ince dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı limon rendesi
kek kalıbına serpmek için fındık tozu
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta ( mısır , buğday farketmez)
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağından az çok ince dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı limon rendesi
kek kalıbına serpmek için fındık tozu
Yapılışı:
Un, nişasta, dövülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ayrı bir kapta karıştırılır. Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır . Su ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım eklenir, iyice karıştırılır. Yağlanmış ve fındık tozu serpilmiş kek kalıbına dökülür, üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder