6 Nisan 2010 Salı

Fındıklı,Çikolatalı Kurabiye

Çok lezzetli olan bu kurabiyeler saklama kabında yaklaşık 20 gün,dondurucada ise aylarca kalabilir.Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..
Plaetzchen
Malzemeler
110 gr tereyağ
125 gr şeker
75 gr fındık tozu
75 gr ince kıyılmış bitter
100 gr çavdar unu
150 gr beyaz un
1 çay kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
3 yemek kaşığı su


Hazırlanışı
Şeker ve tereyağı kabarana kadar iyice çırpın.

Fındığı ekleyip karıştırın.

Çavdar unu,beyaz un,kabartma tozu,çikolata ve tuzu ekleyip elinizle karıştırmaya devam edin.

Tamamen nemlenmesini sağlayacak kadar su ekleyin.

Masayı hafifçe unlayıp merdane ile incecik açın.

Ne kadar ince açarsanız kurabiyeleriniz o kadar kıtır kıtır olacaktır.

Hamuru yuvarlak kurabiye kalıbı veya bardakla kesip tepsiye dizin.

Fırına vermeden önce herbirinin üzerine iri kıyılmış çikolata koyabilirsiniz..

Önceden ısıttığınız fırında 175 c de yaklaşık 10-15dk kahverengileşene kadar pişirin.

Not:denemenizi şiddetle tavsiye ederim..))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder