Defterlerimden, arşivden üç tatlı tarifi veriyorum.
1/2 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt (1,5 kg süt)
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un(silme)
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Pirinçler yıkanıp bir bardak suda hafif haşlanır.
süt ileve edilir.pirinçler iyice pişene kadar kaynatılır.
nişasta ve un vanilya bir kasde 2 _3 kaşık soğuk suda eritilir kaynayan sütlaca yavaşça eklenir.
_1 yumurta sarısı küçük bir kapta çırpılır. bir kepçe sütlaç eklenerek yavaşça sütlaca eklenir.bir taşım daha kaynatılır.
ısıya dayanıklı kaselere sütleç paylaştırılır.
tepisiye dizilen sütlaçların dış yüksekliüinin yarısına kadar su konur
-ızgarası yanan fırında sütlaçların üzerleri kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder