- 3 YUMURTA
- 1 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD İRMİK
- 1 ÇAY BARD SÜT YADA YOĞURT
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN (BOZA KIVAMINDA OLACAK)
ŞERBETİ İÇİN
- 3 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 SU BARD SICAK SU
- BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU
SÜSLEME İÇİN
- PASTA SÜSÜ ŞEKERLERİ
- HİNDİSTAN CEVİZİ
- YETERİNCE KAKAO
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER TENCEREYE ALINIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 6 DK KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KEK İÇİN TOZ ŞEKER VE YUMURTA ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR.
SICAK TATLIYA SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKMESİ BEKLENİR. BİR BARDAK YADA YUVARLAK BİR KALIP YARDIMIYLA TATLI KESİLİR.
KENARLARDAN ÇIKAN PARÇALARDAN AZ BİR KISMI BEYAZ OLARAK AYRILIR. KALAN KENAR PARÇALARINA KAKAO İLAVE EDİLİP YOĞRULUR. ÇIKARDIĞIMIZ YUVARLAK SAYISI KADAR TOPLAR YAPILIP BASTIRILIR TATLININ ÜZERİNE KONUR.
AYIRDIĞIMIZ BEYAZ KENARLARA HİNDİSTAN CEVİZİ İLAVE EDİP YOĞRULUR. TATLI SAYISI KADAR MİNİK TOPLAR YAPILIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIP TATLILARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. PASTA SÜSÜ ŞEKERLERİYLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...
NOT: BEN TATLILARIMI SU BARDAĞIYLA KESTİM. BU ŞEKİLDE 8 AD TATLI ELDE ETTİM. AMA YERKEN BİR KİŞİ İÇİN OLDUKÇA BÜYÜK BİR PORSİYON OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM. SİZ PORSİYONLARI KÜÇÜLTMEK İSTERSENİZ ÇAY BARDAĞI YARDIMIYLA KESİN... BÖYLECE TATLI SAYINIZDA ÇOĞALACAKTIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder