7 Nisan 2010 Çarşamba
GÜVEÇTE ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler
2 bağ ıspanak
150 gr kıyma
1 baş soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kıymayıda kavurun. Yıkanmış ince kıyılmış ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini katın. Ispanaklı harcı güveç kaplarına paylaştırın. İçlerine hafifçe çukurlar açın. Çukurlara birer adet yumurta kırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Toz pulbiber serpip 180 derece ısıtılmış fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder