- 250 GR KURU FASÜLYE
- 1 ORTA BOY KURU SOĞAN
- YETERİNCE SIVI YAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 ÇAY KAŞIĞI UN
- TUZ, KIRMIZI BİBER
- YETERİNCE ET SUYU
- YETERİNCE SICAK SU
- YARIM HALKA SUCUK
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE GÜVEÇ TENCEREMİZE AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ KURU FASÜLYELERİMİZİ ALIYORUZ. SICAK SU İLAVE EDİP KURU FASÜLYELERİ HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.
TENCEREMİZDE, KURU SOĞANI MİNİK DOĞRAYIP SIVI YAĞ İLE BİRLİKTE KAVURUYORUZ. UNU, SALÇALARI, TUZUNU VE KIRMIZIBİBERİNİ İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN HAŞLANMIŞ FASÜLYELERİMİZİ KOYUYORUZ. FASÜLYELERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR, YARI ET SUYU YARI SICAK SU İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN KURU FASÜLYELERİMİZİ TEK KİŞİLİK GÜVEÇLERE ALIP ÜZERLERİNE SUCUK DİLİMLEYİP KIZGIN FIRINDA SUCUKLAR PİŞENE KADAR TUTUYORUZ. YANINDA OLMASSA OLMAZ TURŞUYLA BİRLİKTE, SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN... (FIRINDAN YENİ ÇIKTI AMAN DİKKAT!:))
NOT: GÜVEÇ TENCERENİZ YOKSA NORMAL TENCEREDE PİŞİRİP, SUCUKLARI TAVADA KIZARTIP TENCEREYE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. AMA GÜVEÇTE PİŞEN KADAR LEZZETLİ OLMA GARANTİSİ VEREMEM:)
BEN FASÜLYEYİ AKŞAMDAN ISLATMIYORUM. AMA O ŞEKİLDE YAPANDA VAR. SİZİN TERCİHİNİZE VE FASÜLYENİZİN İYİ CİNS OLMASINA BAĞLI...
ET SUYUNA GELİNCE, TANDIR VB ETLİ YEMEK YAPTIĞIMDA KALAN SULARINI DONDURUCUDA SAKLARIM. DAHA SONRA BUNUN GİBİ YEMEKLERDE KULLANIRIM. SİZEDE O ŞEKİLDE YAPMANIZI KOLAYLIK OLACAĞINDAN TAVSİYE EDİYORUM...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder