HAŞHAŞLI BÖREK:
*börekler yenmeye başlandığı için fotoğrafı son anda çekebildim:)
bu börek çok kolay ve çıtır nefis bir börek.
250 gr haşhaş yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ eklenerek açılır.( kısık ateşde daha çabuk sürülme kıvamına gelir. fazla ısıtmayın)
3 adete yufka 1 küçük çay bardağı cekilmiş ceviz
yufkanın birincisi serilir. her yanı haşhaşla bulanır.
2. yufkada aynı şekilde yapılır ve cevizler serpilir.
3. yufkada haşhaşla bulanır.
yufkalar 12 üçgen şekline, daha küçük istenirse 16 üçgen şeklinde kesilir
sarılan böreklerin üzerine de haşhaş bulanır.( bol haşhaşlı oluyor)
bir gece buzdolabında bekletilir
180 c pişirilir.
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder