7 Nisan 2010 Çarşamba
HAŞHAŞLI LOKMA ÇÖREKLER
Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla inceltin. İç malzemeden üzerine yayıp rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesin. Dik duracak şekilde tepsiye yerleştirin. 20 dakika dinlendirin. Kızgın fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder