Malzemeler :
İstenilen miktarda dilimlenmiş hellim peyniri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Hellim peyniri dilimlenerek ya da küp şeklinde doğranarak bir süre tuzunun gitmesi için suda bekletilir. Yumurta, un, galeta unu, pulbiber, karabiber, tuz ve su çukur bir kaba alınır, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Peynirler hazırlanan sosa batırılıp, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre akdeniz yeşillikleri ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder