7 Nisan 2010 Çarşamba
HİNDİSTANCEVİZİ VE PORTAKALLI KURABİYE
Nefis mi nefis bir kurabiye tarifi vereceğim size. Ben gerçekten çok sevdim.
Malzemeler;
*1,5 - 2 su bardağı hindistan cevizi
*225 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 tatlı kaşığı vanilya,
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
*Yarım çay kaşığı tuz,
*2,5 su bardağı un
Hazırlanışı;
1.Yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini mikserle, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
2.Un, tuz,portakal kabuğu, hindistan cevizi ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.
3.Toz malzemeleri, azar azar yağ malzemesine katın ve yoğurun.
4.Yumuşakça bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru en az 1 saat buzdolabında bekletin.
5.Hamurdan birer dondurma kaşığı kadar alıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklı olarak dizin. Dondurma kaşığınız yoksa, iki adet çorba kaşığı yardımı ile alacağınız parçaları tepsiye dizin.
6.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Çok fazla sararmamalarına dikkat edin. Beyaz kalmalılar.
7.Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve çok fazla soğutmadan içinde pudra şekeri olan bir kapta, kurabiyeleri pudra şekerine bulayın. İyice soğuduktan sonra üstlerine de hafifçe pudra şekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder