Tarifini yıllar önce bir gazetenin verdiği yemek ekinden almıştım. Çok severek yaptığım bir kurabiye.
Malzemeler :
250 gr. margarin
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Üzerine ;
hindistancevizi
Yapılışı :
Margarin eritilip, soğutulur. Yumurta sarıları (akı üzeri için ayrılır), pudra şekeri, margarin bir kapta karıştırılır. Hindistancevizi, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan küçük toplar kopartılıp; önce yumurta akına, sonra bir tabağa dökülen hindistancevizine batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
5 Nisan 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder