6 Nisan 2010 Salı

Humus

Humus

Bloğumu takip edenler hatırlayacaktır,daha öncede humus tarifi vermiştim burada ,ama o tarifte haşlanan nohutların kabuklarını tek tek soymuştum.Bu tarif ise hem çok kolay hem de çok lezzetli ....
Denemek isteyenler için ;

Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 250 gr. Tahin
- Bir kahve fincanı zeytinyağı
- 3 tane limon
- 6 diş sarımsak
- Tuz

Süslemek için;
- Zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Haşlanmış nohut

Hazırlanışı:
1- Nohutları bir gece önceden ıslatın.(beklediği suyun içine bir fiske tuz atın).Nohut’un suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2- İyice haşlanan nohutları blender’a koyun.İçine limon suyunu,tahini,sarımsağı,tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
3- Nohut’u haşladığınız sudan gerekirse , humusun içine azar azar ilave edip kıvamını bulmasını sağlayın.Daha sonra malzemeler özleşene kadar karıştırın.
4- Kıvamını bulan humusu servis tabağına alın.Üzerine çok az zeytinyağı ve pul biber ekleyin.Haşlanmış nohutlarla süsleyip servisini yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder