Bloğumu takip edenler hatırlayacaktır,daha öncede humus tarifi vermiştim burada ,ama o tarifte haşlanan nohutların kabuklarını tek tek soymuştum.Bu tarif ise hem çok kolay hem de çok lezzetli ....
Denemek isteyenler için ;
Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 250 gr. Tahin
- Bir kahve fincanı zeytinyağı
- 3 tane limon
- 6 diş sarımsak
- Tuz
Süslemek için;
- Zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Haşlanmış nohut
Hazırlanışı:
1- Nohutları bir gece önceden ıslatın.(beklediği suyun içine bir fiske tuz atın).Nohut’un suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2- İyice haşlanan nohutları blender’a koyun.İçine limon suyunu,tahini,sarımsağı,tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
3- Nohut’u haşladığınız sudan gerekirse , humusun içine azar azar ilave edip kıvamını bulmasını sağlayın.Daha sonra malzemeler özleşene kadar karıştırın.
4- Kıvamını bulan humusu servis tabağına alın.Üzerine çok az zeytinyağı ve pul biber ekleyin.Haşlanmış nohutlarla süsleyip servisini yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder