- 1 LT SÜT
- 8 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
- 1 PK VANİLYA
ALT TABAN İÇİN
- 1 PK BİSKÜİ (BEN DONDURUCUDAKİ PARÇA KEKLERİMİ KULLANDIM)
- YARIM ÇAY BARD SÜT
ÜST KATI İÇİN
- 2 SU BARD VİŞNE SUYU
- 3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
SÜSLEMEK İÇİN
- 1 PK KREM ŞANTİ (1 BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
- DONDURULMUŞ VİŞNE
ÖNCELİKLE İRMİKLİ MUHALLEBİ MALZEMELERİNİ (VANİLYA HARİÇ) TENCEREYE ALIP PİŞİRİYORUZ. OCAKTAN ALINCA VANİLYAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
BİSKÜİLERİ (YADA KEKLERİ) UFALAYIP SÜTLE VE 3-4 KAŞIK MUHALLEBİYLE YOĞURUYORUZ. KELEPÇELİ KALIBIMIZIN ALTINA BASTIRIYORUZ. ÜZERİNE İRMİKLİ MUHALLEBİYİ BOŞALTIP DÜZELTİYORUZ.
VİŞNE SUYU VE NİŞASTAYI PİŞİRİP İRMİKLİ MUHALLEBİNİN ÜZERİNE DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTİYORUZ. SICAKLIĞI ÇIKINCA DOLABA KOYUP BİR GECE BEKLETİYORUZ.
DONAN PASTAMIZI KALIBINDAN ÇIKARIP KENARLARINA KREM ŞANTİ SIKIYORUZ. ŞANTİLERİN ÜZERİNE VİŞNE YERLEŞTİRİP FOTOĞRAFTAKİ GİBİ SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: KELEPÇELİ KALIBINIZ YOKSA NORMAL BİR TEPSİYEDE YAPABİLİRSİNİZ. DONDUKTAN SONRA DİLİMLERKEN HER DİLİMİN ÜZERİNE ORTAYA ŞANTİ SIKIP VİŞNEYLE SÜSLEYEREKDE HOŞ BİR SUNUM ELDE EDEBİLİRSİNİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder