6 Nisan 2010 Salı
İsim Kurabiyeleri
Malzemeler
- 175 g tereyağı(oda sıcaklığında)hüner hamurişi kullandım.
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (3.5 su bardağı un kullandım)
Hazırlanışı:
1- Margarini (veya tereyağını) karıştırma kabına koyun üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
2- Un miktarını ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklemeye devam edin.
3- Hamuru biraz dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serili tezgahın üzerinde kurabiyeleri merdane yardımı ile açın.
4- Bisküvi Buradaki kurabiye kalıpları ile kesip ,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkarttıktan sonra tepside soğutup servisini yapın.
Kaynak:2008 Şubat ayı Sofra Dergisi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder