Malzemeler
5 tane yufka
yarım kilo haşlanmış ıspanak
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük çorba kasesi tulum peyniri
tuz
karabiber
sosu için
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
üzeri için
susam ve çörekotu
Yapılışı
Sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu ve karabiberini ekleyip 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alın. Tulum peynirinide ilave edin. Yufkaları ikiye bölüp 10 parça elde edin. Ispanaklı harçtan geniş kenarlarına koyup rulo şeklinde sarın. Gül şekli verip tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayıp tepsinin etrafında döndürün. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp böreğin üzerine dökün. Susam ve çörekotu serpin. Yarım saat dilendirin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder