Tarıfı google da dolasırken buldum cok ılgımı cektı.Hangı blog oldugunu bulamadım
genıs bılgı verıyordu 18.yuzyılda rahıbelerın bu tarıfı buldugunu ve kralın bayıldıgı yazıyordu.Bende bayıldım yapım asamasını vıdeoda seyrettım
Google SFOGLİATELLA RICCE...yazarsanız bır cok tarıf yapım asamasına ulasırsınız
Ben not ettıgım malzemeler ıle hazırladım ve acaba pogaca olurmu dıye bır kısmını beyaz peynır ıle yaptım sahane oldu.
https://http//caffeinefor2-english.blogspot.com/2008/03/sfogliatella-riccia.html
Bu lınk belkı faydalı olur
MALZEMELER
3 bardak un
1kasık bal
kabartma tozu
Tereyagı
IC MALZEME
3 su bardagı sut
Yarım su bardagı ırmık
1Su bardagı seker
3 Kasık portakal recelı ve portakal kabugu rendesı
200 gr labne
HAZIRLANISI
Un,bal,kabartma tozu soguk su ılave ederek yogrulur.Un ve su ılave ederek kıvam bulunurHamur strece sarılır 2 saat dınlendırılır.Rahıbeler ne ıle sardı acaba
Tencereye sut, ırmık,seker,yumurta.recel konur karıstırarak ıyıce pısırılır.Bardak olcusu ırmik
az gelırse bıraz daha eklenebılır.Icıne labne ,portakal kabugu rendesı ılave edılır karıstırılır
sogutulur.Tereyagı erıtılır sogutulur.
Hamur dort parcaya bolunur .Ayrılan beze oklava ıle ınce acılır uzerıne tereyagı surulurElımız ıle yagı yedırıp cekerek yufka buyutulur ve rulo sarılır.Dıger bezede aynı sekılde acılır yaglanır daha once rulo sarılan beze yufkanın ıcıne konur tekrar sarılır.Dıger acılan yufkalarda aynı sekılde hazırlanır ıcıce dort rulo sarılır.Rulonun kenarları kesılır duzeltılır.
Rulodan ıkı parmak genıslıgınde parca kesılır uzerıne basılır ve el ıle ıcı acılır muhallebısı konur kapatılır.Vıdeo eklemeye calısırım daha guzel anlasılıyor.
180c fırında pısırılır uzerıne pudra sekerı serpılır.
http://http//www.great-chicago-italian-recipes.com/sfogliatella_riccia.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder