- 1 PK MUZLU JÖLE
- ÇEŞİTLİ MEYVELER(BEN MUZ, KİVİ, MANDALİNA VE NAR KULLANDIM)
KREMASI İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- 4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER (ÇOK TATLI SEVMİYORSANIZ BİRAZ DAHA AZ KULLANIN)
- 1 PK VANİLYA
- 100 GR MARGARİN
KEK İÇİN
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARD AZ TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
ÖNCELİKLE KEK MALZEMELERİYLE HAZIRLADIĞINIZ KEKİ, PASTANIZI YAPMAK İSTEDİĞİNİZ KALIPTA PİŞİRİP KULLANABİLİRSİNİZ VEYA BENİM YAPTIĞIM GİBİ YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİP KALIBINIZA GÖRE YUVARLAK KESİP KULLANABİLİRSİNİZ... ARTAN KEKİNİZİ BAŞKA TARİFLERDE KULLANABİLİRSİNİZ...
PASTAMIZI OLUŞTURMAK İÇİN İLK ADIMDA KABIMIZIN DİBİNE MEYVELERİMİZİ İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERDE DİLİMLEYİP YERLEŞTİRİYORUZ. PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLADIĞIMIZ JÖLEYİ MEYVELERİN ÜZERİNE DÖKÜP DOLAPTA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ACELENİZ VARSA BU AŞAMADA BUZLUĞA ATABİLİRSİNİZ.
KREMASI İÇİN MAGARİN VE UNU TENCEREYE ALIYORUZ. UNUN KOKUSU ÇIKANA DEK KAVURUYORUZ. ARDINDAN TOPAKLAŞMAMASINA DİKKAT EDEREK SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN VANİLYAYI İLAVE EDİYORUZ. SÜT KAYNAYANA KADAR (OCAKTAYKEN) MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. KAYNAYINCA OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYAN KREMAYI KATILAŞAN JÖLENİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.
ÜZERİNE KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. BU ŞEKİLDE DOLAPTA BİR GECE BEKLETİYORUZ. DAHA SONRA TERS ÇEVİRİP DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ...
NOT: BEN BU PASTAMDA KENDİ YAPTIĞIM PANDİSPANYAMI KULLANDIM. DİLERSENİZ HAZIR PASTABANIN TEK KATINIDA KULLANABİLİRSİNİZ...
OYLARINIZLA BANA DESTEK OLURSANIZ SEVİNİRİM...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder