Trabzon adeta pirinçli cennetidir.Hemen hemen tüm sebzelerin pirinçlisi veya diblesi yapılır.Hele körpe kara lahanadan yapılan pirinçlinin tadına doyum olmaz.Et yemekleri ile pek uğraşılmaz.Önemli olan dolapta sebzelerin ve tereyağın oluşudur.Aniden gelen misafirlere tek sebzeden 2-3 çeşit yemek yapılır..Her çeşidini sizlerle paylaşmayı çok isterdim ama olmadı..))
Kabak pirinçlisi bizde pek yenilmediğinden hemen hemen hiç yapılmaz.Bu pirinçliyide, Trabzon'da bir akrabamız yaparken bende,aşama aşama fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..
Kabak severlerin eminim çok hoşuna gidecektir..Afiyetler olsun şimdiden!
Malzemeler
3 tane kuru soğan
1 kg bal kabağı
1/3 kase kuru üzüm
1/3 kase pirinç
tereyağ
karabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,şeker
Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye konulur.
Sıvı yağ ve kuru üzümler eklenip biraz kavrulur.
Pirinçler yıkanıp eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Pilav başka tencereye alınır.
Kabaklar soyulup iri iri doğranıp tencereye konulur.
Pilav üzerine dökülüp tuzu,karabiberi ve şekeri eklenip pişirilir.
Pişerken kesinlikle kaşık vurulmaz, sadece tencerenin saplarından tutulup hafifçe sallanır.
Piştikten sonra üzerine tereyağ dağlanıp dökülür ve demlenmeye bırakılır.
Kabaklar fotoğrafta görüldüğü gibi iri doğranacaklar.İnce doğrandığı zaman hemen ezilip pilava karışıyorlar.İri doğrandiği zamanda fotoğraflarda görüldüğü gibi bütün bütün kalıyorlar.
6 Nisan 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder