8 Nisan 2010 Perşembe

KAHVALTI GÜNÜ-2

kahvaltıgünü2
Bayram öncesi yeğenlerim ve ablamlarla yaptığımız cumartesi kahvaltısında her zamanki kahvaltılıklar yanında, tarifi olmasada sunumları farklı bir kaç ikramı sizlerle paylaşacağım.Soframızda;
*Kahvaltılık peynir, zeytin ve reçel çeşitleri.
*Sosisli patates kızartması.*Haşhaşlı poğaça
*Kahke
*Domates, salatalık ve yeşillik tabağı
*Yumurta dağı salatası
*Süzme yoğurtla yapılan cacık
*Pudingli basit kurabiye
*Simit, meyve suyu
vardı.

SÜZME YOĞURTLA CACIK
Cacık
Geçen kahvaltı günümde de yazmıştım. Süzme yoğurdu kahvaltıda çok seviyoruz diye. Bu kez süzme yoğurda yeşillik de ekledim. İşte tarifi;
*Süzme yoğurt,
*Sivri biber,
*Dereotu,
*Maydanoz,
*Yeşil soğan
Tüm yeşillikler iyice yıkanıp suları süzülüp kurutulduktan sonra ( Ben sebze kurutma makinesi içinde kurutuyorum )mümkün olduğunca ufak şekilde doğranırlar. yeşil soğan hariç tüm malzeme süzme yoğurt ile karıştırılır. Dilerseniz içine çok az tuz ekleyebilirsiniz.
Yeşil soğanı ise servisten hemen önce ekleyip servis yapın. Aksi takdirde yeşil soğan yoğurdu sulandırıyor.
Afiyet olsun.

KAHKE
Kahke sunumu
Kahkeyi ben yapmadım.Sirkeci'den hazır alındı. Sadece kardan adam sepetinde yaptığım sunumu sizlerle paylaşmak istedim. Masaya sevimli ve renkli bir hava kattı.

DOMATES, SALATALIK, YEŞİLLİK TABAĞI
Salata sunum
Yine burada da tarif verecek bir şey yok. Sadece sunumu paylaşmak istiyorum.
Roka, maydonoz, taze naneden olulan yeşillikler iyice yıkanıp, kuruluduktan sonra tabağa yayılarak yerleştirilir. Salatalıklar kabukları alacalı kalacak şekilde soyulur ve biraz kalınca halkalar şeklinde dilimlernir. Çöp şişlere bir kiraz domates, bir salatalık dilimi olacak şekilde sıra ile geçirildikten sonra, servis tabağındaki yeşilliklerin üstüne dilediğinizce yerleştirilir. En son üstlerine tuz ve zeytinyağı gezdirilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder