7 Nisan 2010 Çarşamba

KAHVALTILIK KREP BÖREK



Gerçekten lezzetli ve uzun hafta sonu kahvaltıları için güzel bir seçenek. Bazı hafta sonlarında ben çok düşünürüm farklı ne yapsam ki diye. Bu düşüncelerin arasında filizlenen bir tat.:)) Biraz uydurmasyon ama süper lezzetli:)) Hafta sonunda değişiklik arayanlara şiddetle önerilir;))Bu tarifimi 37. p.d.ç.s.e. ev sahibesi arkadaşıma yolluyorum.

MALZEMELER:

İKİ KİŞİLİK

1 Su bardağı süt
1 Yumurta
Bir tutam kabartm tozu
Aldiğınva un(Boza kıvamında olacak)
Tuz
Yeteri kadar ince dilimlenmiş sucuk ve kaşar

YAPILIŞI:

Yumurtamızı bir kaba alalım ve bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Ardından sütümüzü, unumuzu, kabartama tozunu ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Az sıvı yağla yağladığımız tavamızı kızınca bir kepçe yardımıyla hamurumuzu döküp iyice tavaya yayıyoruz. Tavayı bir kere yağlamanız yeterli. Diğer krepler için yağ koymasanız da olur. Pişen kreplerimizin içine arzu ettiğimiz kadar sucuk ve kaşar koyarak kenarlarını önce içe katlıyalım. Daha sonra tekrar katlayalım. Katladığımız kreplerimizi birazcık kızgın yağda kızartalım. Biraz kaşarın erimesi ve birazcık daha lezzetlenmesi ve kalorisinin artması için:)) Sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun. Mutlu kahvaltılarda yemeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder