7 Nisan 2010 Çarşamba

KAHVELİ KURABİYE


MALZEMELER;
*250 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 tutam tuz,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı nescafe,
*Aldığı kadar un,
*100 gr çikolata.
Hazırlanışı;
1.Tereyağından 20-25 gr kadar ayırdıktan sonra, kalan yağı,pudra şekerini, yumurtayı, tuzu ve nescafeyi blendıra atarak 5 dakika kadar karıştırın.
2.Blendırdan çıkardığınız karışıma ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekleyin ve yoğurun.
3.Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ve soğumaları için bir kenarda bekletin.
5.Kurabiyeler soğurken, çikolata ve tereyağını aynı kabın içinde benmari yöntemi ile eritin. Soğumuş kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve tekrar yağlı kağıt üzerine bırakarak çikolataların donmalarını bekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder