6 Nisan 2010 Salı

Kakolu Gevrekli Kurabiye

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı tam buğday unu (normal un da olabilir.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı damla çikolata
1 kahve fincanı bütün fıstık
Üzerine;
1 su bardağı kakaolu gevrek (Sade mısır gevrği de olabilir.)

Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır. Toz şeker ve sıvı yağ eklenip çırpılır. Üzerine diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır. (Yapışkan bir hamur olduğu için elimizi yağlamak gerekiyor.) Hazırlanan kurabiyeler bir tabağa dökülen kakaolu ya da sade gevreğe bulanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında içleri çok kurutulmadan pişirilir. (15-18 dk.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder