Karidesli Makarna - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 Paket Burgu Makarna 500 gr Ayiklanmis Karides 1 Su Bardagi Domates Ezmesi 1 Taze Sogan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 2 Çorba Kasigi Kasar Rendesi
1 Çorba Kasigi Galeta Unu
2-3 Dal Kiyilmis Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi
YAPILIŞ TARİFİ
Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardagi suda 1 0 dakika kaynatip süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatin. Karidesleri ilave edip
2 dakika haslayin ve kevgirle haslama suyundan alin.
Taze sogani kiyip 2 kasik yag kasik haslama suyunda pisirin. Domates ve
1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pisirin. Haslama suyunu
ekleyip 10 dakika sonra atesten alin. Karidesleri ilave edin.
Makarnayi diri kivamda haslayin. Süzüp peynir ve karidesli karisimi ilave
edin. Yaglanmis firin kalibina döküp galeta unu serpin ve firinda üzeri
kizarana kadar pisirin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder