8 Nisan 2010 Perşembe
KAT KAT KREP PASTA:)
Bahar geldi dedik ama bu günlerde buralar bir soğuduki sormayın. Hatta iki gündür kar yağıyor. Her yer yeşillenecek diye beklerken yine beyazlara büründü:)Bahar havasına girmekte biraz aceleci davrandık sanırım. Neyse biz yine çayımızı, kahvemizi, pastamızı alıp beyaz örtüyü izlemeye devam edelim yine:) Kahvenin yanına da iyi gitti doğrusu krepli pasta:) Krebin böreği olurda pastası olmaz mı hiç:)) Pastalarınızı farklı versiyonda denemek isterseniz değişik bir seçenek. Tadı normal kek gibi oldu. Biraz ayakta tutuyor ama tadına değiyor doğrusu:)
MALZEMELER:
3 Yumurta
2,5 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
2 Paket krem şanti
1 Paket labne peyniri
1 Paket çikolata sosu
YAPILIŞI:
Derin bir kapta yumurtalarımızı kıralım. Şekerimizi ve sütümüzüde ekleyip çırpalım. Sonra diğer malzemelerimizi unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve erittiğimiz çikolatayı ekleyip karıştıralım. Krebimizi yapacağımız tavaya çok az sıvı yağ koyalım. Isınınca bir kepçe hamurumuzdan alıp dökelim. İyice tavaya yayılısın hamur ve çok kalın olmasın. Bu şekilde hamurumuz bitene kadar krebimizi yapalım. Benim krep tavamda on tane çıktı. Diğer taraftan krem şantimizi tarifine göre çırpalım ve içine labne peynirimizi ekleyelim. Bu kremayı kreplerimizin arasına sürelim ve üst üste koyalım. Bir krep, bir krema şeklinde olacak. En son üstüne de tarifine göre hazırladığımız çikolata sosunu dökelim. Dolapta 1-2 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder