7 Nisan 2010 Çarşamba
KİRAZLI KEK
Kiraz mevsiminde yapılabilecek değişik bir tarif...Gerçi bu günlerde yavaş yavaş kirazın zamanı geçmeye başladı.Bu keki geçen haftalarda denemiştim ama malum yaz tatili araya girince bir türlü bloğuma eklemeye fırsat bulamamıştım. Kirazın tam mevsimini kaçırmadan denemek isteyenler olursa diye fırsat bulmuşken eklemek istedim. Tadı gerçekten güzel oldu ama çok kabarık bir kek olmadı.Süslemek için kullandığım şekerli kirazları önce yumurta beyazına batırıp şekere buladım
MALZEMELER:
3 Yumurta
300 gr kadar kiraz
2 paket beyaz çikolata
2 Su bardağından 2 parmak kadar fazla un
Birer paket vanilya ve kabartma tozu
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
Önce çikolatalalrımız benmari usulü eritiyoruz. Diğer taraftan yumurtalarla şekeri çırpıyoruz, yoğurt ve yağı ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son eritilmiş çikolatayıda hamurun içine ekleyip yağlanmış kalıba döküyoruz. En üste de çekirdekleri çıkartılmış kirazları serpiyoruz. 180 derecede kontrol ederek pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder