6 Nisan 2010 Salı

KISIR......


Malzemeler;
2 bardak ince bulgur
1 bardak kaynamış sıcak su
1 baş soğan
1 kaşık domates salçası
2 diş sarmısak
1 kaşık biber salçası
Yarım demet maydonoz
3 sap yeşil soğan
Nane,karabiber,kırmızı biber,kimyon,tuz
Yarım bardak sıvıyağ
1 adet limon
Nar ekşisi
Yapılışı;
İnce bulgur derin bir kaba alınır,kaynamış su azar azar dökülürek karıştırılır.Bulgur suyu çekene kadar karıştırılır,bir tavada kuru soğan sıvıyağda sotelenir,soğan kavrulunca salçalar ilave edilir,onlarda kavrulur,salçalı soğan derin kaptaki bulgura iyice karıştırılarak yedirilir.Maydonoz ve yeşil soğan temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır,sarmısaklar rendelenir ,hepsi soğuyan bulgurla karıştırılır.Baharatalar ve limon,nar ekşisi de konup karıştırılır,ağız tadınıza göre ekşi yada acılığını ayarlayabilirsiniz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder