MALZEMELER
- 1 SU BARD İNCE KISIRLIK BULGUR
- 1 TATLI KAŞIĞI SİLME LİMON TOZU
- 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
- 1 KÜÇÜK BOY KURU SOĞAN
- TUZ
- KARABİBER
- KIRMIZI TOZ VE PUL BİBER
- 3-4 KAŞIK ZEYTİNYAĞ (ARZUYA GÖRE ARTTIRILABİLİR)
AYRICA
- 1-2 ORTA BOY KABUKLARI SOYULMUŞ KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES
- 1 KÜP DOĞRANMIŞ SALATALIK
- 5-6 YAPRAK MARUL
- 2 TAZE SOĞAN
- ARZUYA GÖRE SİVRİ BİBER
- 1 LİMONUN SUYU
YAPILIŞI
BULGURU Bİ KABA ALIN.AYRI Bİ KABTA ILIK SUYLA LİMON TOZUNU ERİTİN.BU SUYLA BULGURU YIKAYIP SUYUNU SÜZÜN (ZATEN BULGUR SUYUN ÇOĞUNU ÇEKİYOR BU ESNADA). BEKLEYEME BIRAKIN. ÖTE YANDA KURU SOĞANLARI İNCE KIYIN. MALZEMELER KISMINDA YAZAN BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURA KATIP İYİCE YOĞURUN. DAHA SONRA "AYRICA" KISMINDA YAZAN MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRIN. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder