8 Nisan 2010 Perşembe

KIYMALI BİBER DOLMASI

MALZEMELER
  • YARIM KG DOLMALIK BİBER
  • 1,5 SU BARD KIRIK PİRİNÇ
  • 150-200 GR KIYMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1 AD DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 1 AD KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • TUZ, NANE, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • SIVI YAĞ

YAPILIŞI

DOLMALIK BİBERLERİN SAP KISIMLARI OYULUR. YIKANIR. ÖTE YANDA DİĞER MALZEMELER İYİCE KARIŞTIRILIR. DOLMA BİBERLER TUZLANIR. İÇ MALZEMESİNDEN DOLDURULUR. TENCEREYE DİZİLİR. TENCEREYE 3 PARMAK KADAR SICAK SALÇALI SU İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE TEKRAR SIVI YAĞ GEZDİRİLİP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR. 1 SAAT KISIK ATEŞTE PİŞTİKTEN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder