- YARIM KG DOLMALIK BİBER
- 1,5 SU BARD KIRIK PİRİNÇ
- 150-200 GR KIYMA
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 AD DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
- 1 AD KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- TUZ, NANE, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
- SIVI YAĞ
YAPILIŞI
DOLMALIK BİBERLERİN SAP KISIMLARI OYULUR. YIKANIR. ÖTE YANDA DİĞER MALZEMELER İYİCE KARIŞTIRILIR. DOLMA BİBERLER TUZLANIR. İÇ MALZEMESİNDEN DOLDURULUR. TENCEREYE DİZİLİR. TENCEREYE 3 PARMAK KADAR SICAK SALÇALI SU İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE TEKRAR SIVI YAĞ GEZDİRİLİP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR. 1 SAAT KISIK ATEŞTE PİŞTİKTEN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder