KREMALI TEL KADAYIF:
350 gr Tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Kadayıflar ince ince kıyılır. Kısık ateşte tüm malzemeler ara ara karıştırarak kavrulur.
kavrulan kadayıfa 2 çorba kaşığı şeker serpilir.
Cam bir kaba kadayıfın yarısı serilir. arasına yapılan krema soğuk şekilde dökülür
kalan kadayıfla kremanın tamamı kaplanır.
*krema soğuk olmalı kadayıfların yumşamaması için.
*tatlının, üstü iyice soğunca kapatılmalı.
KREMA.
1 Kg süt 1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un ( tepeleme)
vanilya bu malzemeler karıştırılarak pişirilir.
krema soğunca 1 paket toz kremşanti eklenip çırpılır..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder