İstek üzerine bu akşam yine limonlu bar ve krümeltorte yaptım..Limonlu barı bu sefer yuvarlak tart kalıbında yaptım ve hemen kuzen alıp gitti..))Akşam yaptığımıda anneciğin arkadaşları çok beğenmişler..Yumuşak ve limonlu olunca içlerine ferahlık verdi herhalde..))Krumeltorteyi daha önce, elmalı olarak 2 kez sizlerle paylaşmıştım..)Şimdi armutlusunu denedim..Her zaman elmalı olunca bıkılmasın diye..))
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
3 damla limon esansı
veya 1/2 limon suyu
minicik tuz
125 gr şeker
1 paket vanilya
250 gr un (az gelirse ekleme yapınız)
3 yemek kaşığı şeker (üzeri için)
1 çay kaşığı tarçın (üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için 2 adet armut
3 yemek kaşığı karamel şurubu (yoksa sorun yapmayınız)
Tepesi için kalem badem veya yaprak badem
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur.
Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Pasta kalıbı yağlanır.(Kare kalıplar bu tart için ideal olmuştur daima)
Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır.
Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır.
Kenerlarına kenarlık yapılır.
Armutların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip,üzerine şurub gezdirilip hamurun üzerine yayılır.
Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir.
Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde armutların üzerine yayılır.
Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
AFİYETLE YENİLİR..))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder