Krutonlu Çilbir - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 10-20dk
MALZEMELER
2 Dis Sarmisak 6 Yumurta 1.5 Su Bardagi Yogurt
3 Çorba Kasigi Tereyagi veya Siviyag 2 Çay Fincani Kruton Ekmek
1 Çay Kasigi Kirmizibiber 3-4 Dal Maydanoz Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Sarimsagi az tuzla ezip yogurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye
kadar karistirin.
Genis bir tencerede suyu kaynatip yumurtalarai teker teker kirin.
Yumurtalarin beyazlari katilasinca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis
tabagina alin.
Yumurtalarin çevresine bir sira kruton ekmek dizip sicak olarak bekletin.
Üzerine sarimsakli yogurdu dökün.
Tereyagini kizdirip kirmizibiber ekleyin. Karisimi yogurdun üzerine
gezdirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder