TuzBiber dergisinin Ocak ayı sayısı çıktı,bir çok güzel tarif ve yazı için mutlaka gözatın.
Benim de yayınlanan tariflerimden biri kış çorbasıydı.Çocuklara ufakken çok sık yaptığım bir çorba,hatta içindeki patates miktarını daha fazla tutup un ile terbiye bile yapmadan da içebilirsiniz...
Küçük bebeği olanlar içinde nefis bir sebze çorbası.
Denemek isteyenler için;
Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kereviz
- 20 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 litre sıcak su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
Hazırlanışı:
1- Patates,havuç ve kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Sebzeleri tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave edin.
2- Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan sebzeleri mutfak robotuna alıp parçalana kadar iyice ezin.
3- Diğer taraftan tereyağını bir tavada eritin ve içine unu ekleyip kavurun.Un hafif pembeleşince ocağı kapatın.
4- Unu sebzelerin içinde bulunduğu tencereye koyup el blender’ı ile tekrar karıştırın.
5- Tencereyi tekrar ocağa koyup bir taşım kaynatıp tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
6- Sıcak olarak servisini yapın.
Afiyet Olsun...
Benim de yayınlanan tariflerimden biri kış çorbasıydı.Çocuklara ufakken çok sık yaptığım bir çorba,hatta içindeki patates miktarını daha fazla tutup un ile terbiye bile yapmadan da içebilirsiniz...
Küçük bebeği olanlar içinde nefis bir sebze çorbası.
Denemek isteyenler için;
Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kereviz
- 20 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 litre sıcak su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
Hazırlanışı:
1- Patates,havuç ve kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Sebzeleri tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave edin.
2- Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan sebzeleri mutfak robotuna alıp parçalana kadar iyice ezin.
3- Diğer taraftan tereyağını bir tavada eritin ve içine unu ekleyip kavurun.Un hafif pembeleşince ocağı kapatın.
4- Unu sebzelerin içinde bulunduğu tencereye koyup el blender’ı ile tekrar karıştırın.
5- Tencereyi tekrar ocağa koyup bir taşım kaynatıp tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
6- Sıcak olarak servisini yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder