8 Nisan 2010 Perşembe

Kupa Mantısı




















Malzemeler
2 yufka
3 adet sosis
1 su bardağı yoğurt
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı tereyağ
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Tuz,karabiber
Kızartmak için
1.5 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Ön hazırlık olarak sosisleri küçük küpler halinde doğrayalım.İnce kıyılmış maydonoz,tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayalım. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Fırça yardımı ile üzerine yumurta sürelim. Hzırladığımız iç harcı belli aralıklarla yufkanın üzerine dizelim. Diğer yufkayıda düz bir zemine serip üzerine yumurta sürelim ve diğer yufkanın üzerine kapatalım.
Çay bardağı yardımıyla hazırladığımız içli kısım ortatada kalacak şekilde yuvarlak parçalar keselim. Derin bir tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım.Börekleri kızartalım.
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Küçük doğranmış domatesleri ilave ederek 3_4 dakika kavuralım. Yarım çorba kaşığı salçayıda ilave ederek 2 dakika daha kavuralım.Yarım çay bardağı su ve tuzunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Servis tabağına önce yoğurdu alalım üzerine mantıları koyup sosunu üzerine gezdirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder