- 1 lt süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bard toz şeker
- 1 pk vanilya
KAYISILI JÖLESİ İÇİN
- 2 su bard kayısı suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
DİĞER MALZEMELER
- 1 Pk petibör bisküi
- 10-12 ad kuru kayısı
- süsleme için krem şanti ve minik renkli şekerler
YAPILIŞI
Öncelikle kayısı suyu ve nişastayı bir tencerede şeffaf hale gelinceye dek kaynatıyoruz.
Baton kalıbımızın dibine kayısı jölesini döküyoruz. Soğuması için dolapta bir müddet bekletiyoruz.
Öte yanda irmikli muhallebi için gereken malzemeleri tencereye alıp göz göz olana dek pişiriyoruz. Ocaktan alınca, küp doğradığımız kuru kayısıları ilave edip karıştırıyoruz.
Baton kalıbımızda soğuyan jölemizin üzerine bir kat irmikli muhallebi döküyoruz. Onun üzerine bir kat bisküi diziyoruz. Bu şekilde kat kat yaparak malzemeyi bitiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan pastamızı ters çevirip kalıbından çıkarıyoruz. Krem şanti sıkıp üzerlerine kuru kayısı parçalarını batırıyoruz. Küçük şekerlerle süslüyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...
NOT: Bu pastayı gelmesi muhtemel misafirleriniz için yapıp kalıbıyla dondurucuda bulundurabilirsiniz. Misafirleriniz gelmeden bir süre önce dondurucudan çıkarıp salınmasını bekleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder