8 Nisan 2010 Perşembe

KURU KAYISILI BİSKÜİLİ İRMİK PASTASI




Bu pastayı yapalı epey oldu aslında. Yayınlanmak için bugünü bekliyormuş.
Bu ara çevremizde bir çok çift bebek sahibi oldu. Bende bir çok kişiye pasta yapıp hayırlamaya gittim..:) Bu pastada onlardan biri. Bebeğin minik bir rahatsızlığı sebebiyle planladığım gün gidemediğim için, pastayı (formu bozulmasın diye) dondurucuya koymuştum. Aniden gitmeye kalkıncada dondurucudan çıkarıp süsleyip götürdüm. Dolayısıyla ve görmüş olduğunuz üzere fotoğraf bu donuk halde çekildi:)
Tarifimi sevgili kalp kurabiye Deniz'in şımartan meyveli tatlar etkinliğine
VE jöleli tatlılar etkinliği için narince arkadaşımıza yolluyorum...
Tarifim hem meyveli hemde jöleli olunca ikisi arasında ayrım yapamadım.:) Aslında bu etkinliklerle ilgili kafamda bir kaç tarif daha var ama umarım fırsat bulup etkinlik bitmeden yapabilirim...


MALZEMELER
İRMİKLİ MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 lt süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bard toz şeker
  • 1 pk vanilya

KAYISILI JÖLESİ İÇİN

  • 2 su bard kayısı suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta

DİĞER MALZEMELER

  • 1 Pk petibör bisküi
  • 10-12 ad kuru kayısı
  • süsleme için krem şanti ve minik renkli şekerler

YAPILIŞI

Öncelikle kayısı suyu ve nişastayı bir tencerede şeffaf hale gelinceye dek kaynatıyoruz.

Baton kalıbımızın dibine kayısı jölesini döküyoruz. Soğuması için dolapta bir müddet bekletiyoruz.

Öte yanda irmikli muhallebi için gereken malzemeleri tencereye alıp göz göz olana dek pişiriyoruz. Ocaktan alınca, küp doğradığımız kuru kayısıları ilave edip karıştırıyoruz.

Baton kalıbımızda soğuyan jölemizin üzerine bir kat irmikli muhallebi döküyoruz. Onun üzerine bir kat bisküi diziyoruz. Bu şekilde kat kat yaparak malzemeyi bitiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan pastamızı ters çevirip kalıbından çıkarıyoruz. Krem şanti sıkıp üzerlerine kuru kayısı parçalarını batırıyoruz. Küçük şekerlerle süslüyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

NOT: Bu pastayı gelmesi muhtemel misafirleriniz için yapıp kalıbıyla dondurucuda bulundurabilirsiniz. Misafirleriniz gelmeden bir süre önce dondurucudan çıkarıp salınmasını bekleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder