6 Nisan 2010 Salı
Kuskus Salatası
Malzeme miktarı ve çeşidi isteğe göre ayarlanabilir.
Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
9-10 adet kornişon turşu
1 adet havuç
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber konservesi
1 kutu mısır konservesi
3-4 dal yeşil soğan
1 kase limonlu suda haşlanmış mantar (Konserve kullandım.)
1 tutam dereotu-maydanoz
Sos için;
zeytinyağı, limon suyu, tuz, nar ekşisi
Yapılışı :
Kuskus tuzlu kaynar suya dökülerek haşlanır ve soğuk suya tutularak suyu iyice süzülür. Yeşillikler ince kıyılır. Kornişon ve közlenmiş kırmızı biber minik küpler halinde doğranır. Havucun kabukları kazınır ve rendelenir. Bütün malzeme geniş bir kapta harmanlanır, sos malzemeleriyle tatlandırılır, servis tabağına alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder