8 Nisan 2010 Perşembe

Kıymalı Börek


Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
İçine;
250-300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
2-3 adet sivribiber
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz, salça ve karabiber eklenip bir süre daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Yufkalar üst üste serilerek önce (+) sonra (x) şeklinde kesilerek 8 eşit üçgen elde edilir. Süt ve sıvıyağ karıştırılarak sos hazırlanır. Birinci üçgen yufkanın üzerine sosdan sürülüp, ikinci bir üçgen yufka üzerine kapatılır ve ona da sos malzemesinden sürülür. İçine hiçbirşey koymadan geniş kenarından başlanarak rulo yapılır. Yufkanın en ucundaki üçgen parça geriye doğru katlanır ve rulo kendi etrafında döndürülerek çanak şekli verilir. Ortasına hazırlanan kıymalı harç doldurulur, domates-biber dilimleri yerleştirilir. İsteğe bağlı kaşar peyniri rendesi de serpilebilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt ya da yağlanmış fırın tepsisine dizilen börekler, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder