8 Nisan 2010 Perşembe

LAHANA SARMASI
















Malzemeler
1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
2 tane soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı fıstık
yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nane
2 kesme şeker
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçasınıda ilave edip kavurun. Pirincide yıkayıp ekleyin. Kavurmaya devam edin. Fıstığı ve üzümüde ekleyip kavurun. 5 dakika daha kavurun ve baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha kavurun ve 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Lahanayı bölmeden bütün haşlayın. Haşlandıktan sonra lahanadan parçalar koparıp iç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 1 bardak sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder