Malzemeler :
500 gr kültür mantarı
2 tane yumurta
2 yemek kasşığı galeta unu
Kızartmak için;
bolca sıvı yağ
Haşlamak için;
su ve 1/4 limonun suyu
Üzerine;
Yoğurt
1-2 diş sarımsak
Salça, pulbiber, tereyağı
Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanır. Bir tencerede su kaynatılır, kaynamaya başlayınca içine 1,5 yemek kaşığı tuz atılıp, limon sıkılır. Mantarlar bütün olarak (dilimlenmeden) 5 dakika kadar haşlanıp suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır ve galeta unu eklenerek bulamaç haline getirilir. Mantarlar bu karışımın içine alınıp iyice harmalanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları mutfak havlusu ile alınır. Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Biraz pulbiber ve salça eklenip karıştırılır. Bir miktar su ilave edilip kaynatılır ve mantarların üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder